Toppers 2022

Het jaar is bijna voorbij! Ik wil daarom graag met jullie delen welke boeken van mij in 2022 allemaal 4 sterren of meer heeft ontvangen. Let op: Dit zijn wel alleen de titels die ik fysiek in huis heb. Bieb of Kobo Plus boeken staan hier niet bij tussen.

Aangezien ik dit bericht begin december aan het opmaken ben, zullen de titels van december er niet bij op staan. Maar die krijgen via mijn wrap-up nog wel de aandacht!

20221211_110018307_iOS

Romans

Historisch, feelgood, waargebeurd, etc.

Mijn lijstje romans hebben iets gemeen: Het zijn vaak historische romans, waar gebeurde verhalen of iets waar meer diepgang in zit. De titels zijn alsnog enorm uiteenlopend, maar ze zijn stuk voor stuk allemaal op hun eigen manier mooi. 

20221211_113355655_iOS

Thrillers

Thrillers blijven een dingetje. Telkens wanneer ik een goede thriller lees, denk ik, ik moet vaker thrillers lezen. Ik vind het namelijk ook erg vermakelijk! Toch kom ik er telkens achter dat ik maar heel weinig thrillers lees. Waar dat aan ligt? Ik heb geen idee.

Uit de schaduw – Karen Rose
Verity – Colleen Hoover
Het laatste feest – Clare Mackintosh

Fantasy

Zowel YA als adult

Dit is een lekker divers stapeltje boeken. Young adult fantasy, spicy scenes, Sci-Fi, van alles staat ertussen. Ondanks dat dit niet het genre is wat ik het meest heb gelezen in 2022, blijft het wel mijn favoriete genre. De wereldopbouw, de nieuwe wereld ontdekken, de magische aspecten, de krachtige personages. Ik hou ervan!

20221211_113123943_iOS_1

Kinderboeken

Zowel fictie, als non-fictie en alle leeftijden

Oke, dit lijstje is echt veel groter dan ik had verwacht. Ik dacht dat ik ‘af en toe’ wel eens een kinderboek las, maar blijkbaar is dit toch best wel heel erg regelmatig. De titels zijn ook enorm divers en in allerlei leeftijdscategorieën. Non-fictie, prentenboeken, kinder-fantasy, echt van alles. Maar stuk voor stuk vind ik deze kinderboeken aanraders!

20221211_121133422_iOS
20221211_121843403_iOS
20221211_132626699_iOS

Young Adult

Zowel thriller als contemporary als overig

Een genre waarvan ik had verwacht meer favorieten op te schrijven in 2022. Geen idee waar het aan ligt, maar blijkbaar ben ik wat kritischer geworden in dit genre óf lees ik het gewoon minder. Wellicht omdat ik inmiddels 25 ben en daardoor mij niet altijd meer kan verplaatsen in de hersenen van een puber? Ik weet het niet, want als ik naar deze titels kijk, vind ik het stuk voor stuk prachtige titels waarmee ik ook regelmatig wel connectie voelde met de personages. Hmm

20221211_133629781_iOS

Non-fictie

Het aantal non-fictie boeken is een beetje zoals ik had verwacht. Ik lees het niet bijster veel, maar wanneer ik een onderwerp interessant blijk te vinden dan heb ik het boek ook zo uit. Deze titels zijn in ieder geval wat mij betreft zeker de moeite waard!

De grootste bankoverval allertijden – Frank Krake
Sapiens – Yuval Noah Harai

Overig/ cadeauboeken

Dit zijn simpelweg prachtige boeken. Mooie, hoopvolle, liefdevolle teksten met prachtige illustraties. Heerlijk om cadeau te doen (ook aan jezelf)

Het lied van de bultrug – Wim Opbrouck
Van hart tot hart – Dalai Lama
20221211_133507348_iOS