
Amarant Emmelie Arents
De boeken van Emmelie Arents staan al een tijdje op mijn wensen/TBR lijstje. Toen ik hoorde dat ik mee mocht doen voor de TikTok tour voor “Amarant” was ik dan ook heel erg blij! Vandaag lees je mijn recensie over dit boek en vind je mijn TikTok video op mijn booktok account.
Samenvatting:
In Amarant leven mensen, maar ook ander soort wezens onder de hoede van Derix Silas. De Imperials, het belangrijkste volk in Amarant, zijn vaak te zwak en hebben regelmatig vervangende organen nodig. Hiervoor zijn de mensen! Je kan je voorstellen dat je als mens dus niet graag in Amarant wilt leven.
Je kan je dan ook voorstellen dat er mensen zijn die het niet eens zijn met hoe het eraan toe gaat. Ceda en Arelle werken samen met de organisatie STORM om het systeem om zeep te helpen.
Mensen zijn waardeloos, Imperials zijn alles
In Amarant is Derix Silas aan de macht en baas van alles. De makers hebben naar hem te luisteren en Imperials zijn het belangrijkst. Creaties worden gemaakt en men doet zijn best om steeds betere creaties te maken. Ceda is zo’n creatie en een verdomd goede. Haar maker helpt haar te bevrijden zodat zij een poging kan doen om Amarant een veiliger plek te maken voor de mensen.
Arelle is een mens, wat de laagste klasse is in Amarant. Iedereen om haar heen is ze al kwijt en daarom besluit ze om zichzelf ter donatie op te geven, zodat ook haar leven eindigt. Tot ze Ceda tegenkomt en geïnspireerd raakt door de vechtlust van Ceda. Samen gaan ze op pad om deze wereld te verbeteren, wat de organisatie STORM al lange tijd probeert.
Amarant is dus overduidelijk een dystopische wereld waar je je als mens niet in wilt bevinden. Het is er niet veilig, met name voor de mensen niet. Dit laat ook wel zien hoeveel spanning er in dit verhaal naar voren komt. Emmelie Arents weet je dan ook vanaf pagina één het verhaal in te zuigen met de zin ‘Er zat bloed aan de verzakte stoeprand van huisnummer drieënnegentig.’
De schrijfstijl in dit boek is erg prettig. Het leest gemakkelijk weg en het verhaal is goed te volgen. Er zijn wat nieuwe termen, aangezien het weer een nieuwe wereld is, maar het zijn er niet te veel en goed te onthouden. Deze termen passen ook goed bij de sfeer van de rest van het boek. Arents weet je met haar schrijfwijze te prikkelen om continue verder te lezen en de wendingen in het verhaal zorgen er daarnaast ook voor dat je het boek liever niet meer wegleest.
De personages en ontwikkelingen in dit boek zijn ook erg sterk neergezet. Je denkt een personage te kennen maar Arents gooit er weer een wending in die je niet ziet aankomen en het boek gaat op een hele spannende manier verder. De ontwikkelingen die de personages meemaken zijn interessant en komen geloofwaardig over. Veel personages zijn beangstigend, wat passend is bij deze huiveringwekkende wereld.
Het einde van dit boek zorgt ervoor dat dit verhaal afgesloten is, maar geeft ook het gevoel dat er ruimte is voor een tweede. Het zorgt ervoor dat je wilt weten hoe het verder gaat in deze wereld en met de twee meiden Arelle en Ceda. Mocht er een tweede boek komen, dan zal ik hem zeker weten oppakken.
Amarant is het vierde boek van Emmelie Arents en zeker een aanrader voor eenieder die liefhebber is van fantasy en dystopische verhalen. Het bevat veel spanningen, wendingen en interessante personages, onder begeleiding van een zeer prettige schrijfstijl.