De gevangene van Vallenia cover

De gevangene van Evalon Lynette Noni

Lees hieronder mijn recensie over het tweede deel in de Prison Healer serie.

Samenvatting:

Kiva heeft de elementenproeven overleefd. Na tien jaar in Zalindov te hebben overleefd, kan ze eindelijk weer genieten van haar vrijheid. Ze ruilt echter de tralies van Zalindov in, voor de stadsmuren van Vallenia.

Ze is echter niet opgesloten, zegt de koninklijke familie. Ze moet het gevoel krijgen vrij te zijn. Wat zij niet weten, is dat Kiva onderdeel is van de rebellenbeweging en daardoor dus eigenlijk gevaarlijk is.

Lynette Noni

Lynette Noni

Lynette Noni is een Australische bestsellerauteur van fantasyboeken. In 2018 werd haar boek “Whisper” uitgeroepen tot beste Australische YA-roman. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 boeken van Lynette verkocht.

Lynette Noni

Lynette Noni

Lynette Noni is een Australische bestsellerauteur van fantasyboeken. In 2018 werd haar boek “Whisper” uitgeroepen tot beste Australische YA-roman. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 boeken van Lynette verkocht.

Verder waar we gebleven zijn

De gevangene van Vallenia gaat verder waar we zijn geëindigd met De genezer van Zalindov. Door het bloedstollende einde kan je niet wachten om te weten te komen wat er met Kiva gebeurd is, wat de situatie nu is en wat haar plannen zijn. Hierdoor begin je het boek direct met vrij veel spanning.

Een groot gat tussen de gebeurtenissen in de gevangenis en het huidige boek zorgt ervoor dat je verward raakt. Er wordt niet rustig teruggeblikt op wat er gebeurd is en dit zorgt ervoor dat je zelf je hoofd erbij moet houden en moet nadenken over hoe het ook alweer ging. Dit is een kleine teleurstelling, aangezien je met veel spanning en sensatie start aan deel twee.

Eenmaal een beetje bekend met de omstandigheden en je zit er weer helemaal in. Lynette Noni weet haar lezers te ontroeren met het interessante karakter van Kiva en zorgt ervoor dat je wilt weten hoe alles tezamen gaat komen.

Goed voor de beginnende fantasy lezer
De schrijfstijl van Noni is zoals verwacht. Gedetailleerd, interessant, prettig en mysterieus. De zinnen lopen soepel over in elkaar en ondanks dat het een vrij dik boek is, heb je het gevoel maar een dun boek in je handen te hebben. Het verhaal is erg vlot te lezen en goed te volgen. Opvallend is dat het fantasy gehalte vrij laag blijft. Je voelt dat het een fantasy verhaal is, maar je komt niet om in de moeilijke woorden en omstandigheden zoals bij andere fantasy series.

Hartverwarmende karakters
De karakters krijgen in dit deel wat meer diepgang. In deel één werd er met name gefocust op Kiva en de omstandigheden in de gevangenis van Zalindov, maar hier leren we de personages kennen. Dit aan de hand van persoonlijkheid trekjes, voorkeuren en gesprekken die ze onderling met elkaar voeren. Erg prettig, want op deze manier krijg je een goede connectie met ze, waardoor je je nog beter kan inleven.

De spanning in het tweede deel ligt echter wel een stukje lager dan in deel één. Waar we in deel één op het puntje van de bank zitten om erachter te komen hoe het met Kiva eindigt, zit je nu eigenlijk te wachten tot er daadwerkelijk wat spannends gebeurt. Kiva gaat, nu ze vrij is, op zoek naar de rebellenbeweging en haar familie. Ze ontmoet een aantal mensen en komt in situaties terecht die lichtelijk spannend zijn. Maar bij geen van allen roept het dezelfde spanningsgevoelens op die we in deel één hebben mogen meemaken, wat een teleurstelling is. Deel twee voelt als een tussendeel en dat is ergens jammer, tegelijkertijd doet het hopen naar een nog beter en sterker derde deel.

De gevangene van Vallenia is het tweede deel in de Prison Healers serie van Lynette Noni. In dit deel leer je wederom de omgeving goed kennen, maar de personages krijgen veel diepgang. Je sluit ze in je hart en het geheel zorgt ervoor dat je eigenlijk gelijk door wilt naar deel drie. De boeken van Noni zijn perfect voor beginnende fantasy lezers, aangezien het fantasy gehalte vrij laag blijft.

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow.

Beoordeling

4/5

Titel

De gevangene van Evalon

Originele titel

The Gilded Cage

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Februari 2022

ISBN

9789022595138

Type

Fysiek boek

Beoordeling

4/5

Titel

De gevangene van Evalon

Originele titel

The Gilded Cage

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Februari 2022

ISBN

9789022595138

Type

Fysiek boek