Oktober Koning

Oktober koning Pamela Sharon

Vandaag is het mijn beurt in de TikTok tour voor Oktober Koning. Van Pamela Sharon las ik al eerder boeken, die ik zeer tof vond. Lees hieronder mijn recensie over Oktober koning.

Samenvatting:

Er zijn vier spelers, met tien opdrachten, waarmee tien miljoen euro gewonnen kan worden. Mara is een leerkracht en alleenstaande moeder. Julia weet net haar hoofd boven water te houden nadat haar man hun fortuin opgemaakt heeft. Dex probeert een beter leven voor zichzelf op te bouwen na het verlies van zijn moeder en Vincent wil ontsnappen aan de sleur van het leven.

Alle vier hebben ze wel een reden om mee te doen aan deze wedstrijd en daarom ontvangen ze alle vier een uitnodiging van de oktober koning. Maar hoe ver ga je voor het winnen van tien miljoen euro?

Pamela Sharon

Pamela Sharon

Pamela Sharon is een Nederlandse jeugdschrijfster, bekend van De geur van groen en Wie ik gisteren was. Maar met Oktober koning neemt ze een uitstapje naar het thriller genre. En dat is maar goed ook, want dit smaakt zeker naar meer.

Pamela Sharon

Pamela Sharon

Pamela Sharon is een Nederlandse jeugdschrijfster, bekend van De geur van groen en Wie ik gisteren was. Maar met Oktober koning neemt ze een uitstapje naar het thriller genre. En dat is maar goed ook, want dit smaakt zeker naar meer.

Gruwelijke raadsels en mysteries

Oktober koning is een boek dat gemakkelijk en vlot wegleest. Aan het begin van het boek leer je de personages en hun situaties kennen. Hierdoor volgt er algauw het begrip dat deze personages mee doen, niet wetende wat er allemaal nog te gebeuren staat.

Algauw blijkt dat dit niet een simpel en leuk spelletje is. Het is een serieus gevaarlijk spel waarbij mensen gewond kunnen raken. De spanning is tijdens de eerste opdracht dan ook al om te snijden en hoe verder je in het spel komt, hoe spannender het wordt.

Naast de spanning weet Pamela Sharon je constant op het verkeerde been te zetten door bepaalde details te tonen en karakters bepaalde acties uit te laten voeren. Constant denk je mee over wie de oktober koning is en je probeert te voorspellen hoe het gaat eindigen, maar aan het einde komt de waarheid pas op tafel te liggenen en sta je met je mond vol tanden.

Pamela Sharon heeft deze thriller onwijs goed uitgewerkt. Het blijft spannend tot op het einde en ook al heb je veel verschillende theorieën in je hoofd gehad, ze blijft je verbazen. Alleen hierom denk ik dat men blij is als Pamela Sharon vaker dit soort boeken gaat schrijven.

Naast de spanning en mysterie wordt er ook gezorgd voor genoeg diepgang. Alle personages hebben wel iets gaande in hun privéleven wat ze weer menselijker maakt en wat een dieper kijkje geeft in waarom iemand eventueel mee doet met een spel als dit. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe banger de karakters worden maar ook hoe gemotiveerde ze raken om deze wedstrijd te winnen. De personages moeten regelmatig nadenken over morele keuzes die gemaakt moeten worden.

De details in het boek zijn ook goed uitgewerkt, waardoor het lezen van dit verhaal aanvoelt als een grote sensatie. Ieder karakter heeft zijn/ haar eigen ‘kaart’ die ook duidelijk wordt aangegeven bij ieder hoofdstuk, waardoor ze herkenbaar zijn. Regelmatig komt er nog een stuk voorbij van een joker, de gevreesde Oktober Koning. Erg tof gedaan!

Als laatste is het luisterboek ook het benoemen waard. Ieder personage heeft zijn/ haar eigen stem waardoor je tijdens het luisteren ook goed mee krijgt wie er nu aan het woord is. Het luistert daarnaast ook prettig en is goed te volgen. Ik heb Oktober koning zowel gelezen als geluisterd, omdat ik continue door wilde met dit verhaal. Dit laat wel zien hoe tof dit boek is.

Oktober koning van Pamela Sharon vraagt zeker om meer thriller-werk van haar hand. Het boek wordt beschreven als een combinatie van Squid Game en the inheritence games. De vergelijking begrijp ik zeker, al vind ik dat the inheritence games sferen niet heel erg naar voren komen in Oktober koning. Desalniettemin is dit werk van Pamela Sharon zeker een aanrader voor de mensen die hebben genoten van bovenstaande verhalen.

Beoordeling

5/5

Titel

Oktober koning

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

September 2022

ISBN

9789464510324

Type

Fysiek boek & Kobo Plus

Beoordeling

5/5

Titel

Oktober koning

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

September 2022

ISBN

9789464510324

Type

Fysiek boek & Kobo Plus