Lokaal vol liefde Denise Meijer

Spoiler alert: Wie deel 2 nog wil lezen, moet deze recensie nog niet lezen.

Samenvatting:

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur! Hoofdpersonage Mandy wil absoluut niet dat haar collega’s van het Maas College weten wat er gebeurd is tijdens het eindgala voor de zomervakantie. Het gala verliep dramatisch ten einde toen Mandy te horen kreeg dat haar vriend Tim mee gaat doen aan het TV programma ‘Backpacken voor beginners’. Dit kreeg ze te horen via Tim’s ex, Fleur. Sinds het gala zijn Mandy en Tim uit elkaar. Tim neemt ontslag om mee te kunnen doen aan het programma.

Mandy heeft veel moeite moeite met de relatiebreuk, maar gelukkig biedt het nieuwe schooljaar genoeg afleiding. Ze neemt deel aan de organisatie voor een banenmarkt en is verantwoordelijk voor het uitnodigen van volwassenen met interessante of unieke banen. Hierdoor komt ze ook weer in contact met Adriaan, de vader van twee van haar leerlingen. Adriaan steekt het niet onder stoelen en banken dat hij Mandy aantrekkelijk en interessant vindt. De banenmarkt blijkt gaandeweg een groot succes te zijn.

Voor nog meer afleiding zorgt Mandy’s vriendin, Nicole. Ze nodigt Mandy uit voor een tripje naar Londen. Hoewel Mandy niet zo reislustig is, besluit ze om toch in te gaan op de uitnodiging en er iets moois van te maken. Al snel slaat ze aan het plannen van uitjes en activiteiten in de Engelse hoofdstad. Eenmaal in Londen loopt de planning niet helemaal zoals gewenst, waardoor Mandy het rigoureuze besluit neemt om geen gebruik meer te maken van lijstjes en schema’s, ze wil wat spontaner en vrijer leren leven. Dit is een karakterontwikkeling waar Mandy al lang aan gewerkt heeft.

denise-meijer

Denise Meijer

Denise Meijer (1992) is een succesvol feelgoodauteur, inmiddels publiceerde ze vijf boeken (bijna zes!). Wil je meer over haar weten? Lees dan mijn interview met Denise Meijer.

windmeijer-evenboer

Denise Meijer

Denise Meijer (1992) is een succesvol feelgoodauteur, inmiddels publiceerde ze vijf boeken (bijna zes!). Wil je meer over haar weten? Lees dan mijn interview met Denise Meijer.

Piekeren

De karakterontwikkeling van Mandy zoals hierboven beschreven zijn mooi om te zien, maar ook zeker noodzakelijk om dit derde en laatste deel van de Liefdeslessen-trilogie interessant te houden. 

Eenmaal terug in Nederland slaat Mandy toch behoorlijk aan het piekeren. Op kerstavond kijkt ze ‘Backpacken voor beginners’, waardoor ze erachter komt dat Tim inmiddels terug in Nederland is. Door een interview dat ze zag, weet ze ook dat Tim tijdens het maken van het TV programma niet opnieuw een relatie heeft opgebouwd met Fleur. Mandy vraagtzich af of zij en Tim nog terug bij elkaar kunnen komen.

Sneller dan verwacht loopt ze Tim per ongeluk tegen het lijf. Het is even ongemakkelijk, maar ze voeren een goed gesprek en besluiten dat een relatie tussen hun niet werkt; ze verschillen teveel van elkaar. Op dit punt vroeg ik mij af hoe het verhaal ging eindigen, het is immers een feelgood trilogie, dus daar hoort toch een klassieke ‘happy-end’ bij?

Mandy leert gelukkig ook steeds vaker de touwtjes los te laten. Het is mooi om Mandy’s karakterontwikkelingen te zien en wat het haar oplevert.

Recent kwam Meijer’s nieuwste boek op de markt: Geen zuivere koffie.

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow.

Beoordeling

4/5

Titel

Lokaal vol liefde

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgave

Mei 2023

ISBN

9789461097927

Type

e-book

Beoordeling

4/5

Titel

Lokaal vol liefde

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgave

Mei 2023

ISBN

9789461097927

Type

e-book