Gevaar op de loer Denise Meijer

Spoiler alert: Wie deel 1 nog wil lezen, moet deze recensie nog niet lezen.

Samenvatting:

Na een lange zomervakantie vol met romantiek zijn docent Engels Mandy en docent Geschiedenis Tim officieel samen. Mandy verwacht dat Tim haar binnenkort vraagt om samen te gaan wonen en tegelijkertijd droomt ze ook al over hun bruiloft en kinderen. Maar daar waar Mandy in het eerste deel, Zomer in zicht, rustig aan wilde doen en het geheim wilde houden, zijn nu de rollen omgedraaid. 

Tim is jarig en hoewel hij momenteel zijn relatie met Mandy geheim wil houden voor de school waar ze beiden lesgeven, vindt hij dat zijn verjaardag een uitstekend moment is om Mandy kennis te laten maken met zijn ouders. Mandy is nerveus voor deze ontmoeting en ze wordt ook nog eens grieperig, waardoor het haar moeite kost om het vol te houden tijdens het verjaardagsfeestje. Wanneer iedereen naar huis is, stort ze in. Mandy’s dag wordt nog akeliger wanneer daar plots Tims aantrekkelijke ex, Fleur, op de stoep staat. Ze heeft een verzoek waar Mandy niet blij van wordt: Ze wil langere tijd bij Tim logeren, tot ze een baan en eigen woonruimte heeft gevonden.

Onzekerheid, jaloezie en miscommunicatie staan centraal in dit tweede deel van de Liefdeslessen-trilogie geschreven door Denise Meijer.

denise-meijer

Denise Meijer

Denise Meijer (1992) is een succesvol feelgoodauteur, inmiddels publiceerde ze vijf boeken (bijna zes!). Wil je meer over haar weten? Lees dan mijn interview met Denise Meijer.

windmeijer-evenboer

Denise Meijer

Denise Meijer (1992) is een succesvol feelgoodauteur, inmiddels publiceerde ze vijf boeken (bijna zes!). Wil je meer over haar weten? Lees dan mijn interview met Denise Meijer.

Communicatie kan je relatie redden

Mandy vindt het erg lastig dat Tims ex, Fleur, tijdelijk in Tims appartement trekt. Fleur zegt bij niemand anders terecht te kunnen, waardoor Tim veel medelijden met haar voelt en geen nee ‘kan’ zeggen. Fleur is knap, een oude geliefde en heeft dezelfde passie als Tim: reizen. Mandy slaat enorm aan het piekeren, raakt onzeker over zichzelf en haar relatie met Tim en durft hier het gesprek niet over aan te gaan. Mandy wordt jaloers wanneer Tim veel aandacht heeft voor Fleurs reisverhalen. Ze is tevens bang dat deze verhalen ervoor zorgen dat Tim het verlangen krijgt om zelf weer te gaan reizen. Voor de lezers kan haar gedrag frustrerend zijn: Als Mandy nou ´gewoon´ zou uitspreken wat haar dwars zit, kan Tim rekening houden met haar gevoelens en verloopt alles wat soepeler. Uiteraard loopt het gepieker uit in een discussie en wanneer Mandy dan eindelijk spreekt over wat ze voelt  komt ze erachter dat alleen goede communicatie je relatie kan redden… 

Eindexamengala
Dit schooljaar is spannend: De klas waar Mandy mentor van is, doet eindexamen. Uiteraard hoort hier ook een eindexamengala bij en is Mandy onderdeel van het team dat verantwoordelijk is voor de organisatie van deze knallende afsluiter. Ook de vader van twee leerlingen zit in het organiserend comité. Ze krijgt veel te maken met de vader van haar twee leerlingen Liza en Zayn. Deze man, Adriaan, is zeer aantrekkelijk en flirt met Mandy. Mandy raakt hier behoorlijk door van slag. Deel 2 van de serie heeft geen happy-end. Tijdens het eindexamengala lopen de gemoederen hoog op, met ruzies tot gevolg. Het boek eindigt in een onverwachte cliffhanger. Je moet nu het derde en het laatste deel in de Liefdeslessen-trilogie lezen om erachter te komen hoe het verhaal van Mandy en Tim verder gaat.

Leven als docent
Schrijver Meijer geeft in een interview met Bazarow aan dat ze vroeger zelf het plan had om voor de klas te gaan staan. Dit is dan ook de inspiratie geweest voor de Liefdeslessen-trilogie. In Gevaar op de loer komt dit ook duidelijk naar voren. Liza (de dochter van Adriaan) heeft namelijk ruzie met haar beste vriendin Bente. De lezer wordt meegenomen in de gesprekken die Mandy voert met haar leerlingen en hoe ze het probeert op te lossen. Deze en andere dagelijkse-docenten-momentjes zorgen ervoor dat de personages in het boek levensecht overkomen. Uiteraard met een de nodige humor en voldoende drama om het geheel vermakelijk te maken. 

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Beoordeling

3,5/5

Titel

Gevaar op de loer

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgave

Mei 2023

ISBN

9789461097934

Type

e-book

Beoordeling

3,5/5

Titel

Gevaar op de loer

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgave

Mei 2023

ISBN

9789461097934

Type

e-book