Helen kookt elke dag

Helen kookt elke dag Helen Verhelst

Zelf ben ik geen keuken prinses, maar hou ik wel van lekker eten. Toen ik dit kookboek zag en de achterflap las, dacht ik, dit kan nog wel eens interessant zijn voor mij! Lees hieronder hoe ik dit kookboek ervaren heb.

Synopsis

Helen is een jonge advocate die graag lekker eet, maar ’s avonds geen zin heeft om nog uren in de keuken te staan. Ken je dat gevoel? En is, net zoals bij haar, elke dag een pizza of fast food evenmin een optie?

In Helen kookt elke dag bundelt deze levensgenieter meer dan 60 van haar heerlijkste recepten. Geen moeilijke, ingewikkelde gerechten met honderd ingrediënten, maar recepten die snel te bereiden zijn. Haar focus ligt niet zozeer op heel gezonde voeding, maar vooral op easy en fast. Helen geeft je ook enkele handige tips voor restjes en om lekker te koken met een klein budget.

De gerechten zullen iedereen aanspreken: een eerstejaars student, de single in een appartement, het jonge koppel met de carrière of de ouders met een eerste kind.

Helen Verhelst

Helen Verhelst

Helen Verhelst is een 26-jarige advocate die in 2015 startte met haar foodblog. Ze was toen een eerstejaarsstudent, die merkte dat haar mede-kamergenoten vooral overleefden op pizza, afhaalmaaltijden of frietjes. Dat ging voor haar niet werken: ze is een echte levensgenieter en kreeg de passie voor lekker eten mee van thuis uit. Ze leerde koken en toont nu aan anderen hoe het ook gemakkelijk kan.

Helen Verhelst

Helen Verhelst

Helen Verhelst is een 26-jarige advocate die in 2015 startte met haar foodblog. Ze was toen een eerstejaarsstudent, die merkte dat haar mede-kamergenoten vooral overleefden op pizza, afhaalmaaltijden of frietjes. Dat ging voor haar niet werken: ze is een echte levensgenieter en kreeg de passie voor lekker eten mee van thuis uit. Ze leerde koken en toont nu aan anderen hoe het ook gemakkelijk kan.

Perfect voor de student

In de achterflap staat het al, het boek zal onder andere een eerstejaars student aanspreken. Ik ben toevallig (opnieuw) eerstejaars student en ik kan het bevestigen: dit boek sprak mij zeker aan. Makkelijk koken? Restjes koken? Koken met een klein budget? I’m in! 

Toen ik het boek ontving heb ik eigenlijk dezelfde dag er ook al doorheen gebladerd om te kijken welke gerechten mij aanspraken en welke niet. Uiteraard zitten er gerechten bij die mij minder aanspreken, maar er zitten ook vele gerechten bij die mij zeker wel aanspreken! 

Dezelfde week al ben ik op pad gegaan om boodschapjes te doen voor een aantal gerechten. Want zeg nou zelf, als je een kookboek binnen krijgt, dan wil je er ook gelijk mee aan de slag. Het ingrediëntenlijstje is bij alle gerechten vrij kort, wat bij mij al een prettig gevoel opleverde. Teveel ditjes en datjes, daar hou ik niet zo van. Toen ik bij de kassa aan kwam was ik ook zeker niet teleurgesteld, het zijn absoluut budget gerechten (al kun je het uiteindelijk zo duur maken als je zelf wilt!). 

De gerechten die ik inmiddels van dit kookboek geprobeerd hebt zijn: Het broodje tonijnsalade, de Italiaanse croque, de overnight oats en de kipburger. Stuk voor stuk allemaal heerlijke recepten.

Zijn ze zo makkelijk als Helen beweert? Zeker! Ik als ‘absoluut-geen-keuken-prinses’ was binnen no-time klaar in de keuken. Het recept is makkelijk te volgen, vlug en smaakt dus uiteindelijk goed. De overnight oats en de tonijnsalade zijn op dit moment favoriet! De overnight oats zijn perfect wanneer je ’s ochtends geen zin hebt in teveel gedoe. Je ‘kwakt’ ’s avonds alles bij elkaar, past het ’s morgens nog even aan naar je wens en hup, een voedzaam, lekker en makkelijk ontbijt! 

Dit kookboek bevat uiteraard nog veel meer recepten die ik ook nog wil proberen, maar door deze vier ben ik al heel erg tevreden en kan ik dit kookboek zeker aanraden voor een (eerstejaars) student, de ‘alleen’ woner, het jonge en drukke koppel en de newborn papa’s en mama’s 😉 

Beoordeling

4/5

Titel

Helen kookt elke dag

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Mei 2022

ISBN

9789401483414

Type

Fysiek boek

Beoordeling

4/5

Titel

Helen kookt elke dag

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Mei 2022

ISBN

9789401483414

Type

Fysiek boek