De Waarheid

De waarheid Colleen Hoover

Samen met Jessica las ik “De waarheid“. Mijn tweede Colleen Hoover boek en één waar ik, door de enorm positieve reacties op TikTok, enorm benieuwd naar was. Lees hieronder mijn recensie over dit boek.

Samenvatting:

Lowen is een schrijfster, maar heeft nog geen bestsellers verkocht. Op een dag wordt ze gevraagd om een bestseller serie af te gaan schrijven, aangezien de oorspronkelijke auteur, Verity, dit zelf niet kan doen. Lowen heeft veel twijfels, vindt het enorm spannend, maar besluit uiteindelijk om bij Verity, haar man en hun kind in te trekken en haar best te gaan doen om de bestseller serie af te gaan schrijven.

Wanneer ze bij hun intrekt komt ze erachter wat er met Verity aan de hand is. Nadat Verity en Jeremy hun tweeling zijn verloren, heeft Verity uiteindelijk een ongeluk gehad waardoor ze nog altijd in een soort comateuze toestand zit. Lowen heeft echter het gevoel alsof er ergens iets niet klopt aan het verhaal van dit gezin, maar wat er aan de hand is, daar kan ze de vinger niet op leggen.

Colleen Hover

Colleen Hover

Colleen Hover is een auteur van jeugdromans en romantische verhalen. Haar debuut Slammed kwam in 2012 uit. Met Hopeless kwam ze in 2012 bovenaan de bestsellerlijst van New York Times te staan.

Colleen Hover

Colleen Hover

Colleen Hover is een auteur van jeugdromans en romantische verhalen. Haar debuut Slammed kwam in 2012 uit. Met Hopeless kwam ze in 2012 bovenaan de bestsellerlijst van New York Times te staan.

Autobiografie in een romantische thriller

Lowen gaat op onderzoek uit in het kantoortje van Verity. Ze wil immers de serie net zo goed afronden als Verity hem gestart heeft en daarom is het noodzakelijk dat ze in de huid van Verity kruipt. Wat ze echter niet had verwacht, is dat ze een heel erg persoonlijk autobiografisch verhaal van Verity zou vinden. Ze duikt er helemaal in om Verity te leren kennen, maar komt daardoor achter grote geheimen die ze voor zich moet houden.

De manier waarop Colleen Hoover het verhaal van Lowen afwisselt met de autobiografie van Verity is erg sterk gedaan. Telkens wanneer je klaar bent met het gedeelte vanuit Lowen, wil je eigenlijk verder met wat Lowen meemaakt om erachter te komen hoe het haar vergaat. Echter telkens wanneer je de autobiografie leest en je weer terugschakelt naar Lowen, wil je óók graag de autobiografie doorlezen om erachter te komen wat het verhaal van Verity is. Deze combinatie zorgt ervoor dat je het boek liever niet weg legt.

De spanning is dan ook om te snijden. Doordat je leest wat Lowen haar gedachten en gevoelens zijn, voel je als lezer ook dat er ergens iets niet klopt. Daarnaast kom je als lezer ook achter de geheimen van Verity, waardoor je door het gehele boek een bijzondere spanning ervaart. Niet wetende hoe dit verhaal gaat eindigen zorgt ervoor dat je op het puntje van de bank gaat zitten.

De schrijfstijl van Hoover is erg prettig. Het is goed te volgen, leest gemakkelijk weg en door de spanning die erin verwerkt wordt heb je het gevoel alsof je door het boek heen vliegt.

Het plot in dit verhaal is zeer bijzonder. Normaliter ben ik geen liefhebber van boeken die je achterlaten met vragen. Dit plot is echter zó enorm sterk, dat het je aan het denken zet op een, in mijn ogen, positieve manier. De titel van het boek past hier perfect bij. Na het plot is het aan jou als lezer om te besluiten welk verhaal, welke waarheid, je geloofd. Dit boek heb ik in juni gelezen, maar telkens wanneer ik terugdenk aan dit boek ben ik nog steeds radeloos over welke waarheid ik wil of kan geloven. Hoover heeft zich enorm in mijn hoofd weten te nestelen met dit verhaal, waardoor ik niet anders kan dan dit boek op mijn favorietenlijstje te zetten. Ik kijk uit naar het lezen van andere boeken van deze auteur! 

Beoordeling

5/5

Titel

De Waarheid

Originele titel

Verity

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Februari 2020

ISBN

9789020536393

Beoordeling

5/5

Titel

De Waarheid

Originele titel

Verity

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Februari 2020

ISBN

9789020536393