Natte stad

Natte stad Mariajo Ilustrajo

Natte stad is het debuut van Mariajo Ilustrajo en herinnert je, op subtiele wijze, aan de klimaatsverandering. Lees hieronder mijn recensie. 

Samenvatting:

De grote stad staat ineens vol met water. Aan het begin lijkt dit leuk en vindt niemand het erg. Dan kunnen die kaplaarzen die stof staan te happen, ook weer eens gedragen worden.

Wanneer de stad echter steeds natter en natter wordt, is het toch niet meer zo grappig. Het is zelfs een groot probleem geworden! Tijd voor de dieren om in actie te komen en dit probleem samen op te lossen.

Mariajo Ilustrajo

Mariajo Ilustrajo

Natte stad is het debuut van Mariajo Ilustrajo, een Spaanse illustrator.

Mariajo Ilustrajo

Mariajo Ilustrajo

Natte stad is het debuut van Mariajo Ilustrajo, een Spaanse illustrator.

Samenwerken aan een oplossing

Natte stad is het, letterlijk spetterend, debuut van Mariajo Ilustrajo. Ze heeft zelf voor zowel de teksten als de illustraties gezorgd, die perfect op elkaar zijn afgestemd.

Om het gevoel van water te versterken heeft het boek voornamelijk blauw gekleurde illustraties. Deze worden soms onderbroken met andere kleuren om hetgeen extra goed te kunnen belichten, maar het verhaal draait om een natte stad en dit is ook duidelijk zichtbaar.

Ilustrajo laat heel duidelijk zien dat de dieren in eerste instantie veel pret hebben met het laagje water. De dieren kleden zich naar de weersomstandigheden en de allerkleinsten gaan met zelfgemaakte bootjes op stap. Het probleem wordt echter alsmaar groter wanneer het water blijft stijgen, waardoor ze zich toch gaan afvragen waar al dit water vandaan komt. De angst die groeit weet ze dan ook erg goed vast te leggen.

Natte stad is een kinderboek dat goed past bij thema’s zoals klimaatverandering. Het gaat immers over een stad die volloopt met water, terwijl er dieren in gevaar raken. Het ligt er echter niet dik bovenop of verteld wat de mens moet doen, het is daarom een goed boek om voor te lezen aan de allerjongsten, wanneer je het over dit thema wilt hebben.

Naast dat het eigenlijk best spannend is dat een volledige stad onder water komt te staan, weet Ilustrajo er ook een stukje humor aan toe te voegen. Dit door zowel tekst als illustraties. Zo maken de dieren bijvoorbeeld onderling grappen, wanneer de één al veel sneller problemen ervaart met het water dan de ander. Je hebt namelijk dieren in allerlei vormen en maten.

Natte stad is het debuut van Ilustrajo, een Spaanse illustrator. Met dit boek laat ze zien welke kracht er kan ontstaan wanneer iedereen met elkaar samenwerkt aan een oplossing en op een subtiele manier word je herinnert aan dat we allemaal lief moeten zijn voor de mensen/ dieren en natuur om ons heen.

Natte stad is een prachtig boek om voor te lezen. De tekst is goed te volgen en er valt veel te beleven op de prachtige illustraties. Dit boek smaakt zeker naar meer werk van Ilustrajo.  

Beoordeling

4/5

Titel

Natte stad

Originele titel

Flooded

Vertaald door

Uitgeverij

Uitgave

September 2022

ISBN

9789025776596

Type

Fysiek boek

Beoordeling

4/5

Titel

Natte stad

Originele titel

Flooded

Uitgeverij

Uitgave

September 2022

ISBN

9789025776596

Type

Fysiek boek