Heen - tunnels 1

Heen - Tunnels 1 Mel Hartman

Uitgeverij Hamley Books is qua vormgeving echt wel één van mijn favoriete uitgevers op dit moment. De boeken zien er altijd zo mooi en verzorgd uit! Zo ook Heen van Mel Hartman. Voor dit boek doe ik mee aan de TikTok tour, vandaag is het mijn beurt. Lees hieronder mijn recensie.

Samenvatting:

George Borg is zestien jaar en woont in een weeshuis. Al haar hele leven weet ze niet beter dan dat ze geen familie heeft. In het weeshuis heeft ze één heel speciaal iemand, haar beste vriendin Lotte. Op een dag krijgt ze te horen dat er een tante en oom zijn die George komen adopteren en daarmee staat eigenlijk haar hele wereld op de kop.

Het valt George en Lotte zwaar dat ze afscheid van elkaar moeten nemen. Ze beloven elkaar om regelmatig contact met elkaar te hebben en te blijven afspreken. Wat George echter niet weet, is dat haar hele wereld straks op haar kop staat.

Haar tante en oom nemen haar mee naar een gekke plek. Daar opent zich letterlijk een nieuwe wereld voor haar. Mensen blijken niet altijd menselijk te zijn en er is veel meer om haar heen dan ze altijd gedacht heeft. Ondertussen is George erg druk bezig met haar afkomst, zal ze nu ook te weten komen wie haar moeder is?

Mel Hartman

Mel Hartman

Mel Hartman is een Vlaamse schrijfster bekend van de Dodenreeks, een serie die ik zeker weten nu ook eens wil gaan lezen. Ze begon met schrijven toen ze slechts 19 jaar oud was en debuteerde bij Hamley Books in 2021 dan ook als jeugdauteur.

Mel Hartman

Mel Hartman

Mel Hartman is een Vlaamse schrijfster bekend van de Dodenreeks, een serie die ik zeker weten nu ook eens wil gaan lezen. Ze begon met schrijven toen ze slechts 19 jaar oud was en debuteerde bij Hamley Books in 2021 dan ook als jeugdauteur.

ens woont op dit moment in Londen. Ze is oorspronkelijk Vlaams maar schrijft in het Engels. Uitgeverij Hamley Books heeft The Alliance of Outcats vertaald naar De Club der Buitenbeentjes.

Interessante wereld

Na het starten van dit boek krijg je in sneltreinvaart te weten wie George is, wat haar huidige situatie is en dat er een adoptie aan zit te komen. Vrij kort daarna kom je erachter wat er zo anders aan deze wereld is. Er zijn namelijk tunnels naar andere dimensies. Wanneer zo’n dimensie opent, krijgt George buikpijn, doordat zij een matroos is. Zij kan dus precies aanvoelen wanneer er zich weer een tunnel opent!

Het duizelt George van deze hele nieuwe wereld, nieuwe termen en ander soort mens-achtige-wezens. Als lezer word je in dit proces meegenomen waardoor je hetzelfde tempo als George alles leert over deze wereld. Dit wordt op een fijn tempo gedaan. Het gaat niet te snel, je krijgt alles goed mee maar het is ook zeker niet langdradig. Hierdoor heb je op een gegeven moment het gevoel alsof je veel kennis hebt van hoe deze wereld in elkaar steekt. En wat blijkt het dan een interessante wereld te zijn!

De personages die Mel Hartman in dit boek heeft neergezet zijn supertof. Allereerst is George een heerlijk hoofdpersonage. Ze is interessant, komt over als een betrouwbaar en goedaardig persoon maar is ook een lekker pittig meisje. De andere personages zijn echter ook zeer interessant, hebben duidelijke rollen en zijn divers. Dat maakt dat dit boek voor iedereen die zich kan vinden in het fantasie/ Sci-Fi goed te lezen is.

Deel één van deze serie draait met name om het ontdekken van deze wereld. Aan de hand van George word je meegenomen in haar nieuwe omgeving en er wordt veel tijd besteed aan de opbouw hiervan. Dat maakt sommige stukjes wat minder spannend, echter is de opbouw wel belangrijk om alles goed te begrijpen. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer spanning er dan ook opgebouwd wordt en bij het dichtklappen van het boek wens je dat je deel twee alvast klaar hebt liggen, want wat een tof verhaal!

Heen is een veelbelovend eerste deel van de Tunnel serie en smaakt zeker naar meer. Het is uitermate geschikt voor fantasie/ Sci-Fi liefhebbers en voor mensen die graag boeken lezen met diverse personages. Door de schrijfstijl van Hartman vlieg je door het boek heen en de hoofdstukken-illustraties nemen je mee in het avontuur van George.

Beoordeling

4,5/5

Titel

Heen

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

September 2022

ISBN

9789464510850

Type

Fysiek boek & Kobo Plus

Beoordeling

4,5/5

Titel

Heen

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

September 2022

ISBN

9789464510850

Type

Fysiek boek & Kobo Plus