De kroon en het hart

De kroon en het hart Jana Hoch

Toen ik dit boek in de aanbiedingsbrochure zag staan was ik direct geïnteresseerd. Het deed me denken aan de boeken die ik in mijn jeugd las.  Ik werd benieuwd of het in een modern jasje en royalty drama net zo vermakelijk zou zijn, dus las ik het boek. Lees hieronder mijn recensie.

Samenvatting:

Grace is zestien jaar oud en heeft eigenlijk niks met paarden. Maar om haar huidige leven even te ontlopen besluit ze om stage te gaan lopen in de stoeterij van de koninklijke familie.

Waar ze hoopte dat het ontspannen weken zouden zijn, heeft ze op haar eerste dag al ruzie met Edward, de paardentrainer. Edward verdenkt Grace ervan dat ze een geheim bij zich draagt en houdt haar daarom altijd in de gaten. Grace wordt hier helemaal gek van maar besluit zich te focussen op de positieve dingen van haar zomerstage. Tot plots de prins voor haar neus staat. Haar stage bij de koninklijke familie loopt heel anders dan ze had verwacht en zet haar leven op zijn kop.

Jana-Hoch-Startseite-Autorin-Ueber-Mich-Profilbild-01

Jana Hoch

Jana Hoch is in het dagelijks leven paardentrainer, wat ze duidelijk gebruikt in haar boeken. Ze is een auteur afkomstig uit Duitsland en geniet van het schrijven al sinds ze erg jong is. De kroon en het hart is het eerste boek van haar wat naar het Nederlands vertaald is.

Jana-Hoch-Startseite-Autorin-Ueber-Mich-Profilbild-01

Jana Hoch

Jana Hoch is in het dagelijks leven paardentrainer, wat ze duidelijk gebruikt in haar boeken. Ze is een auteur afkomstig uit Duitsland en geniet van het schrijven al sinds ze erg jong is. De kroon en het hart is het eerste boek van haar wat naar het Nederlands vertaald is.

Royalty drama

Toen ik aan dit boek begon was ik een beetje angstig dat dit het typische black beauty verhaal zou zijn. Meisje ontmoet ontembaar paard, hebben een connectie, alles komt goed. Maar wat ben ik omver geblazen!

Allereerst vind ik de schrijfstijl van Jana Hoch heerlijk. Het is smeuïg, leest makkelijk weg en zorgt er zeker voor dat ik graag door wil lezen. Het verhaal zelf zorgt hier ook voor. Grace is anders dan andere meisjes, maar heeft absoluut niet het cliché karakter wat ik eigenlijk verwacht had. Dit maakte het voor mij dat ik het verhaal al een stuk interessanter vind!

Als dan het deel aanbreekt waar we allemaal op wachten, het meisje ontmoet het paard en de jongen, wordt het alleen nog maar leuker. Het is helemaal niet cliché, maar juist heerlijk, grappig en op momenten ook ontroerend.

Het einde van dit verhaal zag ik ook helemaal niet aankomen en heeft mij omver geblazen. Deel twee staat bij deze dan ook alvast zeer hoog op mijn wenslijstje, want hoe dit verhaal verder loopt, ‘moet’ ik echt weten!

Verder is het wel een typische Young Adult zoals we verwachten. Problemen die actueel zijn, liefde, vriendschap, angsten en een prettige maar laagdrempelige schrijfstijl. Zeker geschikt voor de doelgroep!

Beoordeling

5/5

Titel

De kroon en het hart

Originele titel

Kronenherz

Auteur

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Augustus 2021

ISBN

9789000377343

Type

Fysiek boek

Beoordeling

4/5

Titel

De kroon en het hart

Originele titel

Kronenherz

Auteur

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Augustus 2021

ISBN

9789000377343

Type

Fysiek boek