Bloem 2

Bloem 2 Kevin Panetta

Bloem wordt veel vergeleken met de Heartstopper serie. Aangezien ik fan ben van Heartstopper moest ik natuurlijk ook deel één en nu deel twee van deze grapic novel serie lezen. Lees hieronder mijn recensie.

Samenvatting:

Ari is druk bezig met het inwerken van Hector in de bakkerij. Stiekem vindt hij dit veel gezelliger dan hij in eerste instantie had verwacht en Hector vindt zijn nieuwe baan tof. Daarbij is hij ook enorm goed in bakken en weet hij al snel lekkerdere hapjes te maken.

Terwijl de jongens druk in de bakkerij zijn komen ze erachter dat ze wellicht meer gemeen hebben en beginnen er zich gevoelens te ontwikkelen. Maar wanneer er dan een ongelukje gebeurt in de bakkerij, weten beide jongens niet hoe ze zich moeten gedragen. Hierdoor vormt er zich een breuk tussen hen, maar zal deze nog te lijmen zijn?

Kevin Panetta

Kevin Panetta

Kevin Panetta woont in Washington en is een comic boek en graphic novel auteur. 

Kevin Panetta

Kevin Panetta

Kevin Panetta woont in Washington en is een comic boek en graphic novel auteur. 

Een zomer om van te dromen

Ari en Hector hebben samen veel plezier tijdens het werken in de bakkerij. Ze ontwikkelen een warme vriendschap en stiekem misschien nog wel meer dan dat. Ari geniet onverwachts steeds meer van het werken in de bakkerij en samen hebben ze leuke gesprekken. Het lijkt wel een zomer om van te dromen!

Oeps!

Terwijl Ari en Hector veel plezier aan het maken zijn gebeurd er in de bakkerij een ongelukje. In eerste instantie lijkt het iets onschuldigs, maar algauw blijkt dat het grote gevolgen heeft. De familie ervaart veel stress en zijn bang hun lieftallige bakkerij te verliezen. Hierdoor weten Ari en Hector niet meer hoe ze met elkaar om moeten gaan, wat ervoor zorgt dat ze elkaar een tijdje niet zien. Wat hier gebeurd is? Dat moet je zelf maar ontdekken.

Prachtig geïllustreerd

Bloem 2 is een mooi vervolg op Bloem 1. De illustraties, gemaakt door Savanna Ganucheau, zijn prachtig en laten het verhaal van Ari en Hector goed tot leven komen, waardoor het een zeer vermakelijke graphic novel is om te lezen.

De relatie ontwikkelingen tussen Ari en Hector worden realistisch weergegeven en beide jongens hebben wel zaken waar ze zelf mee bezig zijn. Dit maakt dat het verhaal herkenbaar zal zijn voor veel jongeren en daardoor ook zeker een aanrader is.

Bakkerij setting

Veel van het verhaal speelt zich af in de bakkerij. In dit deel zie je de jongens daadwerkelijk aan het werk waardoor je al het lekkers ook voorbij ziet komen. Zelfs als niet-bak-liefhebber begint het te kriebelen om zelf koekjes te gaan bakken. De setting is vermakelijk en aanstekelijk en het geheel voelt hartverwarmend aan.

Op dit moment is het nog onduidelijk of er een derde deel uitkomt, maar mocht die uitkomen dan zal ik deze geheid weer lezen. Deze graphic novel serie is tot nu toe erg schattig en vermakelijk. Het is dan ook een heerlijk boek om even mee weg te dromen.

Beoordeling

4/5

Titel

Bloem 2

Originele titel

Bloom 2

Vertaald door

Uitgave

September 2022

ISBN

9789493265318

Type

Fysiek boek

Beoordeling

4/5

Titel

Bloem 2

Originele titel

Bloom 2

Vertaald door

Uitgave

September 2022

ISBN

9789493265318

Type

Fysiek boek