Bloem 1

Bloem 1 Kevin Panetta

Bloem 1 wordt veel vergeleken met de Heartstopper serie. Aangezien ik fan ben van Heartstopper moest ik natuurlijk ook deze grapic novel lezen. Lees hieronder mijn recensie.

Samenvatting:

Ari Kyrkosn vond het vroeger heerlijk om zijn vader te helpen in de bakkerij. Inmiddels vindt hij het eigenlijk niet meer zo geweldig, hij ziet het ook niet voor zich om dit zijn hele leven te gaan doen.

Ari wil graag naar de grote stad en bekend worden met het maken van muziek. Zijn vader heeft hulp nodig in de bakkerij dus Ari besluit op zoek te gaan naar een goede vervanger. Hiermee leert hij Hector kennen, die bakken geweldig vindt. Waar Ari geen rekening mee heeft gehouden is dat Hector het werken in de bakkerij een stuk gezelliger kan maken.

Kevin Panetta

Kevin Panetta

Kevin Panetta woont in Washington en is een comic boek en graphic novel auteur. 

Kevin Panetta

Kevin Panetta

Kevin Panetta woont in Washington en is een comic boek en graphic novel auteur. 

Voor de fans van Heartstopper

Ari weet niet anders dan dat hij zijn vader in de bakkerij helpt. Zijn vader is trots op hun bakkerij en ziet het liefste dat Ari deze overneemt, maar Ari heeft hele andere dromen. Dit zorgt ervoor dat het regelmatig botst tussen Ari en zijn vader, waarbij de worstelingen van zelfontwikkeling tijdens de puberteit goed naar voren komen. Zijn moeder probeert een bemiddelende rol aan te nemen, maar wil ook haar man niet tegen de borst stoten. Dit gezin is een goed voorbeeld zoals wel vaker voorkomt en veel jongeren zullen hier dan ook herkenning in terugvinden.

Onverwacht plezier

Ari heeft er een steeds groter hekel aan om te werken in de bakkerij en dit laat hij duidelijk merken. Regelmatig loopt hij te mopperen en te zeuren. Hij heeft er eigenlijk ook geen zin in om Hector in te werken, hij wil met zijn vrienden naar de grote stad.

Des te leuker is het dat Ari ontdekt dat werken in een bakkerij echt wel leuk kan zijn. Hector heeft een grote passie voor bakken en dit straalt hij uit, waardoor het haast besmettelijk is. Ari heeft het hierdoor naar zijn zin in de bakkerij en raakt ervan in de war. Een ontwikkeling die zeer vermakelijk is om over te lezen.

Vriendschappen en relaties

De band tussen Ari en Hector wordt steeds dichter. Regelmatig wil Ari eigenlijk bij Hector blijven of Hector meenemen naar activiteiten die Ari leuk vindt. Zijn vrienden zijn anders dan wat Hector normaliter prettig vindt en daarmee wordt er verwacht dat Hector buiten zijn comfort-zone stapt.

Bij Ari zie je op die momenten dat hij het gevoel heeft te moeten kiezen tussen zijn vrienden of Hector, waarmee hij weer werkt aan een stukje zelfontwikkeling. Hij denkt na over of zijn vrienden wel écht vrienden zijn en of zijn jeugdige droom wel echt is wat hij wil.

Graphic-novel voor de Heartstopper fans

Het verhaal en de ontwikkelingen tussen Ari en Hector zijn schattig. Het is een mooi verhaal en fans van Heartstopper zullen dit boek ook zeker weten te waarderen. Het is vermakelijk en je leeft echt met de personages mee, zeker een aanrader.

Kevin Panetta en Savanna Ganucheau hebben hiermee een leuke graphic novel neergezet. De illustraties zijn mooi en de sfeer in het boek voelt hartverwarmend aan. Na het lezen van deel één wil je eigenlijk graag door naar deel twee, je wilt immers weten hoe het verhaal van Ari en Hector verder verloopt.

Beoordeling

4/5

Titel

Bloem 1

Originele titel

Bloom 1

Vertaald door

Uitgave

Juni 2022

ISBN

9789493265189

Type

Fysiek boek

Beoordeling

4/5

Titel

Bloem 1

Originele titel

Bloom 1

Vertaald door

Uitgave

Juni 2022

ISBN

9789493265189

Type

Fysiek boek