Hoe vermoord ik mijn familie Bella Mackie

Synopsis:

Ik heb meerdere mensen vermoord (sommige heel wreed, andere koelbloedig) en toch kwijn ik momenteel weg in de gevangenis voor een moord die ik níét heb gepleegd. Als ik nadenk over wat ik heb gedaan, ben ik stiekem teleurgesteld dat niemand weet van de complexe operatie die ik heb uitgevoerd. Ermee wegkomen is natuurlijk het best, maar misschien, als ik allang verdwenen ben, zal iemand deze bekentenis vinden. De hel zou losbarsten. Bijna niemand anders ter wereld kan tenslotte begrijpen hoe iemand zes leden van haar familie heeft kunnen vermoorden en daarna rustig verderging met haar leventje.

dana-smit

Bella Mackie

Bella Mackie is een freelancejournalist voor o.a. The GuardianViceVogue en GQHoe vermoord ik mijn familie? is haar fictiedebuut.

dana-smit

Bella Mackie

Bella Mackie is een freelancejournalist voor o.a. The GuardianViceVogue en GQHoe vermoord ik mijn familie? is haar fictiedebuut.

BookTok Boek de hype waard?

‘Hoe vermoord ik mijn familie’ is een razend populair thriller boek. Het verhaal is uniek, maar ook de schrijfwijze en het perfectief zijn zeker bijzonder te noemen. Ik kan mij daarom voorstellen dat mensen het een heel tof boek vinden. Ik was echter toch wat teleurgesteld.

Allereerst verwacht ik bij een thriller een soort spanning. Daarmee bedoel ik niet dat het gruwelijk of hartstikke eng moet zijn, maar dat er een opbouwende lijn in moet zitten en dat ik mij als lezer afvraag hoe dit verder verloopt, hoe het verhaal afloopt, enzovoort. Dit ervaarde ik bij dit boek niet, en ook geen ‘oeh het kan hier weleens fout gaan’ gevoel. Dat is jammer, want ik vond daardoor het verhaal niet bijster interessant.

De wending die het verhaal vervolgens neemt heb ik niet zien aankomen en dat is zeker een pluspunt. Het is echter geen wending waardoor ik ‘omver geblazen’ werd. In tegendeel, aan het einde van het boek dacht ik ‘Is dit alles?’. Jammer, want ik had hoge verwachtingen over dit uberpopulaire boek.

Betekent dit dat het een slecht boek is? Nee, dat ook zeer zeker niet. Zoals ik al zei is het verhaal uniek, het perspectief is bijzonder en de schrijfstijl is ook zeker vernieuwend én prettig. Ik heb mij dan ook wel vermaakt met dit boek. Het hoofdpersonage is leuk om over te lezen en er wordt ook veel humor gebruikt. Voor mij was het jammer genoeg alleen niet de 5-sterren die ik eigenlijk verwacht had.

Beoordeling

3/5

Titel

Hoe vermoord ik mijn familie?

Originele titel

How to kill your family

Auteur

Bella Mackie

Vertaald door

Harmien Robroch 

Illustrator

Uitgeverij

The House of Books

Uitgave

Juni 2023

ISBN

9789044366587

Type

Fysiek boek & Kobo Plus

Beoordeling

3/5

Titel

Hoe vermoord ik mijn familie?

Originele titel

How to kill your family

Auteur

Bella Mackie

Vertaald door

Harmien Robroch 

Illustrator

Uitgeverij

The House of Books

Uitgave

ISBN

9789044366587

Type

Fysiek boek & Kobo Plus