Groene planeet foto

Groene planeet Leise Stewart-Sharpe

Onze planeet bestaat uit tal van prachtige planten en dieren. En toch zijn we niet altijd even lief voor onze planeet. Groene Planeet is een informatief kinderboek, boordevol illustraties. Lees hieronder mijn recensie.

Samenvatting:

We leven op een prachtige planeet en het groen erop hebben we nodig. Groene Planeet is het boek naar de baanbrekende serie van David Attenborough.

Overal om ons heen strijden planten tegen hun vijanden. Van de boom in het park, tot het onkruid tussen de tegels, alles voert een strijdt en overal is wel iets bijzonders aan.

Planten zijn in vele opzichten belangrijk en bijzonder, en wij hebben ze hard nodig.

Leisa Stewart-Sharpe

Leise Stewart-Sharpe

Leise Stewart-Sharpe heeft als journalist gewerkt voordat ze als kinderboekenschrijfster aan de slag ging. Nu schrijft ze fictie en non-fictie kinderboeken. 

Leisa Stewart-Sharpe

Leise Stewart-Sharpe

Leise Stewart-Sharpe heeft als journalist gewerkt voordat ze als kinderboekenschrijfster aan de slag ging. Nu schrijft ze fictie en non-fictie kinderboeken. 

De wonderlijke wereld van de planten

Groene Planeet is een non-fictie boek voor kinderen naar de serie van David Attenborough, geschreven door Leisa Stewart-Sharpe. In deze serie neemt David Attenborough je mee in de wonderlijke wereld van de planten en bomen. Het legt uit waar we de natuur voor nodig hebben en benoemt hierbij bijzondere planten en bomen. Dit gaat gecombineerd met illustraties volledig over de bladzijdes heen, volledig in kleur.

Het boek legt uit dat het groen op de wereld in gevecht is, waarom het in gevecht is en waarom het belangrijk is dat wij als mensheid hier wat aan doen. Het laat vervolgens zien hoe een plant, over het algemeen gezien, werkt en wat het doet. De termen die hierbij gebruikt worden zijn vrij lastig en kan voor kinderen als ingewikkeld ervaren worden. Het wordt op een leuke manier uitgelegd, waardoor de uitleg wel goed te begrijpen is, de termen zullen echter mogelijk lastiger te onthouden zijn.

Het leuke aan de uitleg is dat de uitleg ondersteund wordt met duidelijke illustraties gemaakt door Kim Smith. Zij brengen de uitleg tot leven en maken het geheel interessant om te lezen en te bekijken.

De tekst is verder interessant genoeg voor kinderen. Bijzondere bomen en planten worden getoond en een aantal krijgen een spotlight. Zoals bijvoorbeeld “poep plant”. Kinderen zullen door de naam van deze plant al geïnteresseerd zijn om te lezen/ te luisteren naar de uitleg.

Samen lezen of zelf ontdekken

De tekst in het boek is spijtig genoeg vrij klein en daarnaast soms geplaatst op een drukke achtergrond, waardoor het regelmatig lastig te lezen is. Dit boek kan dan ook beter gelezen worden in combinatie met een volwassene.

Om naar de plaatjes te kijken is het boek ook perfect. De illustraties zijn prachtig, kleurrijk en komen realistisch over. Ze vullen de tekst goed aan en kinderen kunnen er een hoop van op steken. De namen van de dieren en planten zijn vetgedrukt en goed leesbaar, kinderen kunnen hierbij goed oefenen om zelf namen te koppelen aan de illustraties.

Groene planeet is een non-fictie boek met prachtige illustraties. Het geeft informatie over de planten op onze planeet, op een leuke manier. Het is geschikt om samen te lezen met kinderen vanaf acht jaar en ouder. Kinderen die al goed zelfstandig kunnen lezen of wat ouder zijn, zouden dit boek wellicht ook zelfstandig kunnen lezen.

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow.

Beoordeling

4/5

Titel

 Groene Planeet

Originele titel

The green planet

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Maart 2022

ISBN

9789047713647

Type

Fysiek boek

Beoordeling

4/5

Titel

 Groene Planeet

Originele titel

The green planet

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Maart 2022

ISBN

9789047713647

Type

Fysiek boek