De Griekse ontsnapping Karen Swan

Synopsis:

In De Griekse ontsnapping van Karen Swan, bekend van o.a. de bestsellers De Zweedse affaire en De Spaanse belofte, werkt Chloe Marston in New York als assistent voor de allerrijksten van de wereld. Ze zorgt dat hun levens vlekkeloos verlopen – zelfs nu haar eigen leven een puinhoop is. Als een klant haar de opdracht geeft om een huis voor hem te zoeken in Griekenland, grijpt ze die kans met beide handen aan. Maar op de prachtige eilanden ontdekt ze een duister geheim, en moet ze uitvinden wie ze kan vertrouwen voordat het te laat is…

karen-swan

Karen Swan

Karen Swan gaf haar carrière als modejournalist op om voor haar drie kinderen en hond te zorgen. Ze maakte toen haar langgekoesterde schrijfambitie waar. Bron: Xander uitgevers.

karen-swan

Karen Swan

Karen Swan gaf haar carrière als modejournalist op om voor haar drie kinderen en hond te zorgen. Ze maakte toen haar langgekoesterde schrijfambitie waar. Bron: Xander uitgevers.

Een spannende roman

Laat ik beginnen met te zeggen dat er veel gebeurt in dit boek. Erg veel! Chloe Marston moet de baan van haar vriendin tijdelijk overnemen. Dit is een baan met veel verantwoordelijkheden, waardoor ze er een tikkeltje nerveus voor is, aangezien haar eigen leven een puinhoop is. Eén van haar klanten geeft haar de opdracht om een huis voor hem te vinden in Griekenland, het liefst zo ver mogelijk uit de buurt van bevolking.  Maar daarnaast heeft ze andere rijke klanten die ze niet uit het oog mag verliezen, heeft ze een liefdesleven die op zijn kop staat en een spannend verhaal omtrent de betreffende vriendin voor wie ze tijdelijk invalt… Er zijn dus veel rode lijnen in dit verhaal die het een spannende feelgood verhaal maken, maar die er ook voor zorgen dat je je hoofd erbij moet houden, anders kun je details over het hoofd missen en raak je uit het verhaal. 

Voor mijn smaak vond ik er té veel verhaallijnen verwerkt in dit feelgood verhaal. Het gaat daardoor een beetje van hot naar her, op een vrij hoog tempo, om alles er maar in te kunnen proppen. De verhaallijnen op zichzelf zijn wel allemaal interessant of vermakelijk. Karen Swan weet er ook een uniek verhaal van te maken door in dit feelgoodverhaal een spannend tintje te verweven. In zoverre spannend dat je graag door wil lezen om erachter te komen hoe dit afloopt, iets wat ik altijd wel positief vind aan een boek! 

De schrijfstijl van Karen Swan is prettig en toegankelijk. Het boek heb ik via Kobo Plus geluisterd en dat was door de vele verhaallijnen soms wat ingewikkeld, maar wanneer je je hoofd erbij houdt is het goed te volgen. Chloe is een leuk hoofdpersonage om over te lezen en de manier hoe zij, soms ietwat chaotisch, te werk gaat is zeer vermakelijk. Ze maakt in de liefde een aantal keuzes waar ik mij aan stoorde, maar Swan weet dit op de juiste manier uit te werken waardoor ik uiteindelijk mij goed heb kunnen vermaken met het verhaal. Aan het einde van het boek gebeurt er in korte tijd heel veel, waardoor het slot afgeraffeld voelt. Jammer, want zo sluit dit verhaal zich voor mijn gevoel chaotisch af, wat in mijn ogen niet nodig was geweest. 

Er zijn dus een aantal puntjes van kritiek, maar desalniettemin heb ik mij vermaakt met Chloe en haar chaotische leven en de humor die daarbij komt kijken. Een prima boek voor tussendoor en net eventjes anders dan andere feelgoodverhalen door de spanning die erin verwerkt is.

Beoordeling

3/5

Titel

De Griekste ontsnapping

Originele titel

The Greek Escape

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Juli 2022

ISBN

9789401620284

Type

Fysiek boek & Kobo Plus

Beoordeling

3/5

Titel

De Griekste ontsnapping

Originele titel

The Greek Escape

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Juli 2022

ISBN

9789401620284

Type

Fysiek boek & Kobo Plus