Zomerzon op het wijndomein Cathy Bramley

Samenvatting:

Lottie is niet tevreden over haar huidige leven en relatie en neemt daarom de grote stap om te verhuizen. Nu ze haar huis heeft verlaten en zonder baan bij haar zus zit, wordt het tijd om op zoek te gaan naar een baan. 

Op een lokale wijngaard komt er een managersfunctie vrij en ze besluit erop te reageren. Eerst lijkt ze niet aangenomen te worden, omdat de koppige en oude Betsy graag zelfstandig werkt. Betsy wordt echter toch overtuigd en zodoende begint er een nieuw avontuur voor de Londense Lottie.

Zodra Lottie er begint te werken, komt ze erachter dat er een aantal problemen zijn. Een voorbeeld hiervan is dat de knappe maar bemoeizieke kleinzoon, Jensen, liever ziet dat Betsy het landgoed verkoopt en in een tehuis gaat wonen. Lottie is echter verliefd geworden op de wijngaard en doet er alles aan om het te redden. 

cathy-bramley

Cathy Bramley

Cathy Bramley is een Britse internationale bestsellerauteur van feelgood verhalen. Ze werd in Nederland en Vlaanderen bekend door haar Brightside Cove-serie. Ze schreef ook een andere serie, De Patchworkfamilie. Zomerzon op het wijndomein is een standalone.

cathy-bramley

CATHY BRAMLEY

Cathy Bramley is een Britse internationale bestsellerauteur van feelgood verhalen. Ze werd in Nederland en Vlaanderen bekend door haar Brightside Cove-serie. Ze schreef ook een andere serie, De PatchworkfamilieZomerzon op het wijndomein is een standalone.

Op vakantie naar een wijndomein

Aan het begin van het boek zit Lottie in een relatie waar ik de kriebels van kreeg. Haar partner doet zijn best om Lottie ‘klein’ te houden, zo mag zij bijvoorbeeld zich niet ontwikkelen binnen haar carrière en ziet hij haar graag liever thuis zitten. De start van het boek voelde daarom niet heel plezierig, maar door de synopsis van het boek wist ik dat er verandering aan zat te komen. 

Wanneer Lottie de stap zet om te kiezen voor haar eigen toekomst, is haar vriend het daar natuurlijk niet mee eens. Gelukkig blijft ze sterk en heeft ze mensen om haar heen die haar steunen. Door omstandigheden komt ze vlug aan het werk op het wijndomein en dat is maar goed ook, want het biedt veel afleiding. 

Cathy Bramley laat je vervolgens door de ogen van Lottie meekijken op een Engelse wijndomein. Een groot gedeelte van het boek speelt zich daar af en door de kleurrijke beschrijvingen van Bramley krijg je er een vakantiegevoel door. Op een gegeven punt in het boek komt Lottie met het idee om er ook een vakantielocatie van te maken, om meer inkomen te generen, en hoewel het een fictief verhaal is, dacht ik direct: ‘Ik zou er heen gaan.´

Lottie komt, door de keus die ze aan het begin van het boek al maakt, over als een krachtig personage. Kiezen voor jezelf na jarenlange relatie is een grote stap. Deze stap is echter zó groot, dat verdere ontwikkeling wat oppervlakkig blijft. Ze blijft voor zichzelf opkomen en ze vecht voor de wijngaard, maar deze ontwikkelingen voelen niet aan als iets groots, door de sterke start van dit verhaal. De andere karakters in het boek blijven vrij vlak en dat is jammer. Met name Betsy, de wijngaard eigenaresse, is een karakter dat in mijn ogen meer aandacht had mogen hebben. 

Zomerzon op het wijndomein is een vermakelijk feelgood verhaal waarbij je even af kan dwalen naar een zonnige wijngaard in Engeland. De schrijfwijze is zeer toegankelijk en de rode draad is goed te volgen, maar het verhaal is niet vernieuwend of uniek. Het is een prima boek om even gedachteloos te genieten van een andere locatie.

Leesfragment.

Beoordeling

3/5

Titel

Zomerzon op het wijndomein

Originele titel

A vintage summer

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

September 2022

ISBN

9789020549980

Type

Fysiek boek & Kobo Plus

Beoordeling

3/5

Titel

Zomerzon op het wijndomein

Originele titel

A vintage summer

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

September 2022

ISBN

9789020549980

Type

Fysiek boek & Kobo Plus