Wat na het grijpen licht

Wat na het grijpen ligt Merel Morre

Gedichtenbundels is niet iets wat ik vaak oppak, maar telkens wanneer ik het doe, geniet ik er wel enorm van. Heb je gedichtbundel/ poëzie tips? Geef ze gerust door!
Lees hieronder mijn recensie van “Wat na het grijpen ligt” van Merel Morre.

Synopsis:

Overal om je heen zie je ze. Mensen die pogen. Die er het beste van proberen te maken. Mensen die duwen, trekken, slagen, falen. Soms ligt geluk voor het grijpen. Vaak juist erna.

De pogende mens. In deze gedichtenbundel vind je er nogal wat. Misschien sta jij er ook tussen.

Met deze nieuwe gedichten weet Merel Morre in trefzekere taal, met wendingen die haar zo typeren, de lezers met haar gedichten te raken. Elk gedicht van Merel kenmerkt zich door verrassende en tegelijk herkenbare observaties en gedachten.

Merel Morre

Merel Morre

Merel Morre is dichter en tekstschrijver. Van 2013 tot 2015 was ze stadsdichter van Eindhoven en in 2013 verscheen ook haar debuutbundel. Op haar website vind je alles over haar werken.

Merel Morre

Merel Morre

Merel Morre is dichter en tekstschrijver. Van 2013 tot 2015 was ze stadsdichter van Eindhoven en in 2013 verscheen ook haar debuutbundel. Op haar website vind je alles over haar werken.

Prachtige dichtbundel

Wat na het grijpen licht is Merel haar nieuwste gedichtenbundel. Voor mij persoonlijk is het de eerste keer dat ik iets van haar lees en dat smaakt zeker naar meer.

In deze bundel richt Merel zich op de mensen en de wereld om ons heen. Hele herkenbare aspecten komen dan ook naar voren, waardoor het vrij gemakkelijk is om allerlei gevoelens te hebben bij deze gedichten. De woordkeuze die ze hierin gebruikt is zeer prettig. Het geheel komt prachtig over maar het is tegelijkertijd goed te volgen, iets wat ik persoonlijk wel prettig vind. Mijn favoriet vind je hieronder:

het meisje

als ik al in de tachtig ben
wil je dan als jij mij ziet
de beeldhouwer zijn
die in het marmeren blok
zijn beeld herkent
en tevoorschijn brengt

als ik al in de tachtig ben
wil je dan
in mij misschien
het meisje
weer tevoorschijn zien

Merel neemt je mee in verschillende gedichten, waarbij de één mij veel meer geraakt heeft dan de ander. Niet alles wist emoties bij mij los te maken, maar de meesten heb ik met genot gelezen en heb ik door middel van stickertjes bewaard, zodat ik ze altijd terug kan vinden. 

Dank je wel Uitgeverij Palmslag voor dit recensie exemplaar, het is een dichtbundel die ik met veel verschillende gevoelens gelezen heb en waar ik enorm van genoten heb. Zeker een aanrader voor de gedichtenliefhebbers onder ons!

Beoordeling

4/5

Titel

Wat na het grijpen ligt

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Mei 2022

ISBN

9789493245471

Type

Fysiek boek

Genre

Beoordeling

4/5

Titel

Wat na het grijpen ligt

Originele titel

Auteur

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

Mei 2022

ISBN

9789493245471

Type

Fysiek boek

Genre