Het kan ook nooit normaal

Het kan ook nooit normaal Lieke Hester

Het kan ook nooit normaal ontving ik in een verrassingspakket van uitgeverij Harper Collins. Het is een boek dat niet bovenaan mijn wenslijst stond, maar waarvan ik heel blij ben dat ik hem gelezen en geluisterd heb. Lees hieronder mijn review.

Synopsis:

De bekendste politieagent van Nederland geeft een unieke kijk achter de schermen.
 
Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag.
 
Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft, haalt graag ijskoffie in Amsterdam-Noord en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.

Lieke Hester

Lieke Hester

Lieke Hester is in het dagelijkse leven een politieagente in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft en geeft met Het kan ook nooit normaal een kijkje achter de schermen.

Lieke Hester

Lieke Hester

Lieke Hester is in het dagelijkse leven een politieagente in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft en geeft met Het kan ook nooit normaal een kijkje achter de schermen.

Bijzonder non-fictie boek

Hoewel ik het altijd al leuk heb gevonden om politie gerelateerde TV programma’s te kijken, had ik nooit verwacht dat ik een non-fictie boek geschreven door een agente interessant zou vinden. Het heeft mij zeker positief verrast! 

Het boek heb ik geluisterd via Kobo Plus waar het heel prettig voorgelezen wordt. Het is namelijk zeer goed te volgen terwijl je andere klusjes doet (waar je niet bij na hoeft te denken). Bij het luisterboek blijft het verhaal van Lieke nog net zo aangrijpend en zorgde het in mijn geval ervoor dat ik regelmatig met kippenvel op mijn lichaam mijn huishouden aan het doen was.

Wanneer je het boek begint verteld Lieke direct over de trigger warnings die in dit boek verwerkt zijn. Dit doet ze echter op zo’n unieke en bijzondere manier dat ik op dat moment al veel respect voor haar voelde. De manier waarop zij omgaat met mentale gezondheid en de situaties waarin ze terecht is gekomen met mensen die worstelen met hun eigen gedachten vind ik zowel bijzonder alsook heel knap. Ik denk dat veel agenten een voorbeeld kunnen nemen aan Lieke!

In Het kan ook nooit normaal schetst Lieke Hester hoe het leven van een agente eraan toe kan gaan en wat ze tijdens haar werk meemaakt. Dit zijn hele uiteenlopende gebeurtenissen waardoor het boek geen moment saai wordt. De manier waarop Lieke dingen beschrijft bevat regelmatig humor waardoor de heftige zaken toch goed te volgen zijn. Humor is wel iets wat Lieke gebruikt om haar werk uit te kunnen voeren en haar humor is wel iets waar je tegen moet kunnen. Sommige zouden het wellicht ongepast vinden, ik kan er alleen maar begrip voor hebben.

Naast de humor en het feit dat je een inkijkje krijgt in het agenten-leven in Amsterdam, is Lieke Hester ook zeer goed in bepaalde, niet al te frisse, situaties, te beschrijven. Ik ben blij dat ik haar werk niet doe want ik vrees dat mijn maag het niet aan had gekund…

Het kan ook nooit normaal is een bijzonder non-fictie boek. Het geeft een kijkje in de wereld van agenten, maar geeft ook veel diepgang op Lieke als persoon zelf. Daarnaast is het geen ‘saai’ non-fictie boek, elk verhaal is op zijn manier weer interessant. Het boek zorgt voor meer begrip en respect voor agenten, want wat zij soms moeten doorstaan, is simpelweg ook gewoon niet normaal! Dit boek is zeker een aanrader, eigenlijk voor iedereen, om het menselijke achter de uniform te zien en meer begrip te krijgen voor het werk dat zij doen.

Beoordeling

4,5/5

Titel

Het kan ook nooit normaal

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

April 2022

ISBN

9789402709674

Type

Fysiek boek & Kobo Plus

Beoordeling

4,5/5

Titel

Het kan ook nooit normaal

Originele titel

Vertaald door

Illustrator

Uitgeverij

Uitgave

April 2022

ISBN

9789402709674

Type

Fysiek boek & Kobo Plus