WhatsApp Image 2023-02-19 at 13.07.00

EERSTE BOOK-EVENT IN HET OOSTEN Deventer Booknight

Toen ik hoorde dat er eindelijk een book-event in het Oosten zou komen wist ik direct: Hier ga ik naar toe! Andere book-events zijn altijd een behoorlijk stuk rijden, wat jammer is. Ik was dan ook erg benieuwd hoe Boekhandel Broekhuis het zou gaan aanpakken. 

De tickets kostten €10 per persoon, de deuren zouden om 18:30 opengaan en er waren een aantal auteurs aangekondigd. Boekhandel Broekhuis deelde regelmatig via hun story’s sneakpreviews, wat de nieuwsgierigheid naar dit evenement natuurlijk alleen maar groter maakte…

Samen met Wouter hebben we Marije (@marijes_boekenhoekje) eerst opgehaald. We zijn toen samen naar Deventer gereden waar we eerst met Laura (@mijnkleinboekenpaleis) en Miquel een pizza hebben gegeten. Vervolgens stonden we als eersten om 18:30 uur voor de deur van Boekhandel Broekhuis Deventer. Dit baarde ons een beetje zorgen, het zou toch wel wat drukker worden?

Langzaamaan druppelden de boekenwurmen binnen. Iets na 19:00 uur begon het panelgesprek. Marleen van Favoritz.nl was de moderator. Zij ging op een leuke manier in gesprek met Lotte van den Noort, Astrid Boonstoppel, Lisa van Campenhout, Lauren Dedroog en de Amerikaanse Rachel Lynn Solomon. Terwijl we zaten te luisteren, vloog de tijd voorbij, voor we het wisten was het al 20:00 uur geweest. Tijd om een einde te breien aan het gesprek, zodat mensen zelf kunnen kletsen met de auteurs en niet volledig onbelangrijk: Kunnen gaan bookshoppen.

poster-booknight

Tijd om een praatje te maken met de auteurs en de andere boekenwurmen onder het genot van een drankje en een hapje. De sfeer bij Deventer Booknight was érg goed. Het was gezellig, gemoedelijk en iedereen had het (zover ik kan beoordelen) het naar zijn zin. De auteurs kletsten ook graag over hun boeken en de werknemers gingen ook graag in gesprek over hun favoriete boeken. Kortom, een gezellige boekenwurm avond!

Het aanbod bij Boekhandel Broekhuis Deventer was ook goed. Ik had vooraf een ‘lijstje’ met boeken die ik deze avond wilde gaan kopen en ik heb bijna alles kunnen halen. Het enigste wat ik een beetje mistte was de Nederlandse fantasy. Hier stonden met name de bekende ‘grote’ namen zoals een J.R.R. Tolkien. Verder was het aanbod voor zowel Nederlandstalige als Engelstalige boeken érg goed en vertrok ik met een tasje gevuld met boeken, zoals hieronder te zien.

WhatsApp Image 2023-02-19 at 13.04.11

Naast boeken kon je er ook book-goodies halen. Boekhandel Broekhuis had hier zelf een mooie collectie van, maar The Dutchess Reads was ook aanwezig. Het stond niet persé op de planning om daar wat te halen, maar toen ik eenmaal bij haar kraam stond, kon ik het niet weerstaan… Ik kocht een prachtige booksleeve, de twee kaarzen en de magnetische boekenlegger, waar ik helemaal verliefd op ben geworden.

De tijd vloog voorbij en om 20:45 kwamen we erachter dat we toch wel even moesten gaan afrekenen. Ik koos nog een laatste boek uit en ging naar de kassa. Bij het verlaten van de boekhandel kregen we ook nog een goodiebag. Uiteraard was ik onwijs nieuwsgierig naar wat er in die van Wouter en mij zat, eenmaal thuisgekomen heb ik hem dan ook direct uitgepakt. Op de foto’s hieronder zie je wat er in de goodiebags te vinden was. Het leuke is, is dat er verschillende boeken gebruikt zijn in de goodiebags en dat ze ook rekening hebben gehouden met genres. Zo zat The Binding in de goodiebag van fantasy en zat My dark Vanessa in de ‘Fictive literature’. 

Boekhandel Broekhuis heeft dit voor het eerst georganiseerd, maar een dag later kan ik al vertellen: Ik wil een volgende editie. Het was onwijs gezellig en goed georganiseerd. De goodiebags zijn tof en het panelgesprek was zeker interessant. Wat mij betreft was deze avond zeker geslaagd!

WhatsApp Image 2023-02-19 at 13.04.13 (1)
WhatsApp Image 2023-02-19 at 13.04.13 (2)